Promotiedag voor de kleindierensport bij de Welkoop in Leek

LEEK – Bij de Welkoop in Leek houdt kleindieren vereniging ’t Hollandertje op zaterdag 2 maart een promotie dag voor de kleindierensport. Deze dag wordt gehouden om een ieder kennis te laten maken met de veelzijdigheid die deze hobby met zich mee brengt.

De een houdt de dieren puur uit liefhebberij terwijl de ander  bezig is met een uitgebreid fokprogramma en op een show probeert met zijn dieren de hoogste ogen te gooien. Beide groepen  zijn welkom als lid van de kleindieren vereniging.

De laatste jaren komt het dierenwelzijn steeds meer op de voorgrond speerpunt is op een verantwoorde manier houden en genieten van de dieren. Als voorbeeld noemen wij dat steeds meer shows in een korte of eendags formule worden gehouden zodat de dieren korter uit hun vertrouwde omgeving gehaald worden.

Op de promotie dag zullen een aantal in het oog springende rassen geshowed worden en is er voor een ieder een knuffelhoek waar men echt kennis kan maken met de dieren. Bij de infokraam kan men informatie krijgen over de rassen en over het houden van de dieren.

Er zullen een aantal keurmeesters aanwezig zijn die Uw dier gratis kunnen keuren op gezondheidsaspecten en raskenmerken  en krijgt U een echt keuringsrapportje mee.

Er zijn hier een aantal leuke prijzen te winnen dus zeker de moeite waard om uw dier mee te nemen. Indien nodig worden de nagels van de dieren gratis geknipt.

Iedereen is van harte welkom op deze dag die wordt gehouden 9.30  tot 16.00 in de Welkoopwinkel aan het industriepark in Leek. Uiteraard staat de koffie klaar.

Het bericht Promotiedag voor de kleindierensport bij de Welkoop in Leek verscheen eerst op InfoLeek.