OWK verliest koppositie in Zwolle

ZWOLLE/OOSTWOLD – Voorafgaand aan de wedstrijd stonden zowel OWK als Sparta Zwolle bovenaan de ranglijst met twaalf punten. De winnaar van deze wedstrijd zou voorlopig alleen de ranglijst aanvoeren. De eerste wedstrijd die beide ploegen tegen elkaar speelden in Leek wist OWK met 27-18 te winnen.

In deze wedstrijd was het Sparta dat goed uit de startblokken kwam en op 2-0 kwam. Waar OWK tot 3-3 nog redelijk kon aanhaken, was het daarna Sparta wat de boventoon voerde en uitliep naar 11-5. OWK zou gedurende de hele wedstrijd het vizier niet op scherp hebben, waardoor het de hele wedstrijd achter de feiten aan liep.

Toen in de tweede helft duidelijk werd dat de wedstrijd niet meer gewonnen zou worden was het zaak om het verschil zo klein mogelijk te houden om een positief onderling resultaat te behouden. OWK wist het verschil op 8 doelpunten te houden, wat een positief onderling resultaat betekend. Dit is slechts een schrale troost na een teleurstellend resultaat.

Het bericht OWK verliest koppositie in Zwolle verscheen eerst op InfoLeek.