Vlaggenschip OWK verzuimt de 40 aan te tikken

LEEK – Zondag 20 januari stond er weer een ouderwetse korfbaldag op het programma voor OWK. Deze dag was de eerste en enige keer dit zaalseizoen dat zowel het 3e als 2e en 1e team van OWK hun thuiswedstrijden op dezelfde dag speelden in de vertrouwde Rodenburghal. Voor het 1e team stond deze dag de wedstrijd tegen AKC 1 uit Almelo op het programma.

Voorafgaand aan de wedstrijd bleek dat mede koploper Heerenveen de dag ervoor punten had laten liggen en dat, wanneer de CINX-formatie zou winnen, zij de koppositie voor zichzelf zouden hebben. Echter hamerde coach Jeha Mulder in de voorbespreking erop dat de wedstrijd zeker niet onderschat moest worden.

En dat bleek; tot aan de 7-7 gaven beide ploegen elkaar geen ruimte. Fysiek en vol strijd werd er gespeeld door beide ploegen. Echter kwam de CINX-formatie nu op dreef. Vanaf 7-7 werd er rustig uitgelopen naar een 15-10 ruststand.

In de tweede helft denderde de OWK trein rustig verder. Hoewel het eerste wapenfeit bestond uit één van de vele stippen voor de tegenpartij, was het daarna OWK die de wedstrijd domineerde. Het laatste stuk van de wedstrijd werd gekenmerkt door slordigheden, waardoor de 40 doelpunten helaas niet werden gehaald. Maar desondanks was de winst (en de koppositie) voor OWK!

Volgende week zullen de wedstrijden weer verdeeld zijn over het hele weekend. Zaterdag komt het vlaggenschip in actie tegen AVO (17.50, Marsdijkhal te Assen) en zondag is het de beurt voor het 2e (13.00, De Steense in Wolvega) en het 3e (13.15, De Veste in Opende). Wees welkom!

Het bericht Vlaggenschip OWK verzuimt de 40 aan te tikken verscheen eerst op InfoLeek.