Demonstraties met diverse vliegtuigen, drones en helikopters in de Rodenburghal

LEEK – De Roder Luchtvaartclub houdt ook deze winter weer demonstraties in Leek. Vorige winterseizoenen hebben tal van clubleden ook al indoor gevlogen met diverse vliegtuigen, drones en helikopters in de Rodenburghal.

Deze lichtgewicht vliegtuigen, veelal gemaakt van epp-schuim of depron schuim, worden door de leden zelf gebouwd. Gemiddeld wegen deze vliegtuigen tussen de 250 en 350 gram. Dit lichte gewicht is nodig omdat er binnenshuis met een veel lagere snelheid gevlogen moet worden.

Alles aan zo`n vliegtuig is hierop aangepast. Speciale slow-fly propellor en lichtgewicht motoren, servo`s en ontvangers. Er zijn deze winter nog demonstraties op 20 januari, 3 & 24 februari en 17 maart, telkens van 9.30 tot 11.30 uur.

Publiek is van harte welkom om te komen kijken, de entree is gratis.

Foto: Roder Luchtvaartclub presenteert zich in de Rodenburghal in Leek

 

Het bericht Demonstraties met diverse vliegtuigen, drones en helikopters in de Rodenburghal verscheen eerst op InfoLeek.