Schuur Midwolde wordt verplaatst naar de randen van de begraafplaats

MIDWOLDE – Wethouder Karin Dekker en de kerkrentmeesters Van de Wal en Tamminga zijn verheugd te kunnen melden dat de schuur bij de begraafplaats Midwolde in het voorjaar van 2019 verplaatst wordt naar de noordelijke rand van het kerkhof (naast de huidige schaftgelegenheid) en om niet in eigendom wordt overgedragen aan de gemeente.

In 2017 heeft de gemeente een vergunning verleend aan het bestuur van de Protestantse Gemeente Leek-Oldebert voor het plaatsen van een schuur bij de begraafplaats Midwolde. Die schuur dient als opslag voor attributen voor het begraven en het onderhoud aan de begraafplaats.

Verschillende inwoners van Midwolde meenden echter dat de gemeente daarmee in strijd handelde met een oude afspraak dat aan de westelijke zijde van de bestaande begraafplaats geen uitbreiding meer zou plaatsvinden. De afgelopen periode zijn onder andere met de Dorpsvereniging Midwolde gesprekken gevoerd met als doel te komen tot een aanvaardbare oplossing voor alle betrokkenen, die is nu gevonden.

De kerk krijgt voor het stallen van haar attributen het baarhuis voor onbepaalde tijd met een minimum van 50 jaar om niet in bruikleen.

Het bericht Schuur Midwolde wordt verplaatst naar de randen van de begraafplaats verscheen eerst op InfoLeek.