Burgemeesters dragen Abel Tasman-tafel over aan waarnemer Koos Wiersma

WESTERKWARTIER – In aanloop naar de gemeentelijke herindeling in het Westerkwartier, overhandigen de burgemeesters van de gemeenten Grootegast, Leek, Marum, Zuidhorn en Winsum de Abel Tasman-vergadertafel aan Koos Wiersma, die vanaf 1 januari waarnemend burgemeester is van de gemeente Westerkwartier.

De symbolische overdracht zal plaatsvinden op vrijdag 21 december om 11.00 uur in Café Hamming in Garnwerd.

De speciale tafel met een afbeelding van zeevaarder en ontdekker Abel Tasman erin gegraveerd, heeft de afgelopen periode verschillende dorpen in het Westerkwartier aangedaan. Met de overdracht willen de burgemeesters het bestuur van de nieuwe gemeente welkom heten en aansporen om zichtbaar en dichtbij te blijven voor inwoners en ondernemers.

En voortvarend te handelen, in de geest van Abel Tasman, die werd geboren in Lutjegast en Nieuw-Zeeland en Tasmanië ontdekte.

Het bericht Burgemeesters dragen Abel Tasman-tafel over aan waarnemer Koos Wiersma verscheen eerst op InfoLeek.