Koos Wiersma benoemd tot waarnemend burgemeester gemeente Westerkwartier

WESTERKWARTIER – Commissaris van de Koning René Paas heeft na overleg met de gekozen lijsttrekkers van de nieuwe gemeente Westerkwartier Koos Wiersma benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Westerkwartier.

De benoeming gaat in per 1 januari 2019 en geldt tot het moment dat een burgemeester is benoemd door de Kroon.

Wiersma (1955/CDA) is sinds 2010 burgemeester van gemeente De Marne. Daarvoor was hij vier jaar wethouder in Zuidhorn. Wiersma vervult naast zijn functie als burgemeester diverse nevenfuncties, onder meer bij het Prins Bernhard Cultuurfonds, afdeling Groningen en de welstandscommissie Libau.

Tot 1 januari 2019 blijft hij burgemeester van De Marne.

Het bericht Koos Wiersma benoemd tot waarnemend burgemeester gemeente Westerkwartier verscheen eerst op InfoLeek.