Heeft u nog bladafval? Vanaf 19 december worden de bladkooien opgeruimd

LEEK – Op diverse locaties in de gemeente Leek staan bladkooien opgesteld waarin u afgevallen blad (en beslist geen ander tuinafval) kan deponeren. De bladkooien worden vanaf 19 december 2018 weer opgeruimd.

De ingezamelde bladeren worden gecomposteerd bij milieustraatvoorziening De Tweemat in Grootegast.

Alléén voor bladeren
Helaas worden de bladkooien niet altijd gebruikt waarvoor ze bedoeld zijn. In de bladkooien mag u alleen bladafval gooien, geen takken of ander tuinafval. De bladzuiger die de kooien leegt kan alleen blad verwerken. In het afgelopen jaar heeft het misbruik van een bladkooi op enkele plaatsen geleid tot het verwijderen van deze voorziening.

De gemeente vraagt de inwoners om op te letten of de bladkooien goed worden gebruikt en te melden als iemand dat niet doet. Op die manier kan de gemeente deze voorziening handhaven.

Het bericht Heeft u nog bladafval? Vanaf 19 december worden de bladkooien opgeruimd verscheen eerst op InfoLeek.