Transportbedrijf Koopman Logistics uit Leek wint Groninger Ondernemingsprijs 2018

LEEK – Donderdagavond is het Leekster transportbedrijf Koopman Logistics verkozen tot winnaar van de Groninger Ondernemingsprijs 2018.

Commissaris van de Koning René Paas maakte de winnaar bekend tijdens een bijeenkomst in de Martiniplaza te Groningen. Koopman werd eind september genomineerd als één van de drie finalisten. Samen met Scharnierenfabrikant FritsJurgens uit Kolham en Roossien Hoogwerktechniek uit de stad Groningen.

Motief verkiezing
Sinds 1997 wordt de Groninger Ondernemingsprijs uitgereikt aan een toonaangevend bedrijf in stad en ommeland. Stichting Groninger Ondernemingsprijs wil meer bekendheid geven aan bijzonder ondernemerschap in de Provincie Groningen; goed presterende bedrijven zijn een voorbeeld en stimulans voor andere ondernemingen. Tot slot organiseert de stichting, voor deelnemers en bezoekers, een aantal momenten waarop er ruime gelegenheid geboden wordt om te netwerken.

Verhuizing
Op 1 januari 2018 is Koopman Logistics Group BV met zijn hoofdkantoor verhuist van het Groningse Noordhorn naar het nabijgelegen Leek. De werkmaatschappijen Koopman Autotransport BV en Koopman TransMission BV blijven gevestigd in Noordhorn. Koopman Logistics Group moest verhuizen wegens de aanhoudende groei van het bedrijf waarvoor de huidige locatie in Noordhorn onvoldoende ruimte bood.

Groei
Het pand in Leek, vlak langs de snelweg A7 tussen Groningen en Drachten, is de vaste werkplek geworden van circa 50 medewerkers. Jon Kuiper, CEO Koopman Logistics Group, geeft aan dat er bewust voor is gekozen het hoofdkantoor in de regio te houden: “Koopman is al sinds de jaren dertig van de vorige eeuw een bekende naam in de provincie Groningen. Inmiddels zijn we een internationale logistieke dienstverlener met ruim 1.000 medewerkers en vestigingen in de Benelux en Duitsland.

Foto: GOP Groningen

Het bericht Transportbedrijf Koopman Logistics uit Leek wint Groninger Ondernemingsprijs 2018 verscheen eerst op InfoLeek.