Gemeente Westerkwartier publiceert wekelijks in De Krant en de Streekkrant

WESTERKWARTIER – Vanaf 1 januari 2019 publiceert de gemeente Westerkwartier haar gemeentenieuws in de Streekkrant en De Krant. Beide kranten zijn een uitgave van Media Totaal Noord in Roden. De verspreiding van beide kranten bestrijkt het hele Westerkwartier.

De Krant verschijnt in de gemeenten Leek en Marum en de Streekkrant in de gemeenten Grootegast, Zuidhorn en het deel Middag. De nieuwe gemeente kiest voor in ieder geval het eerste jaar van de herindeling voor het publiceren van een gemeentepagina. Eind 2019 vindt een evaluatie plaats en kijkt de gemeente of ze dit wil continueren.

Media Totaal
Uitgever Media Totaal geeft op dit moment drie kranten uit in het Westerkwartier. Naast De Krant en de Streekkrant verzorgt de uitgever ook het Achtdorpennieuws in de gemeente Marum. Deze laatste uitgave neemt Media Totaal vanaf 1 januari 2019 tweewekelijks op als bijlage in De Krant.

Digitaal
De nieuwe gemeentepagina is vanaf 1 januari ook iedere week digitaal te raadplegen via www.westerkwartier.nl en via www.media-totaal.nl.

Verspreiding
Uitgever Media Totaal Noord is verantwoordelijk voor de verspreiding van beide huis-aan-huis-kranten in de nieuwe gemeente Westerkwartier. Bij vragen of klachten over de bezorging kunnen inwoners contact opnemen met de uitgever via telefoonnummer 050-4065040 of per mail bezorgklachten@media-totaal.nl of het melden via whatsapp op 06-55801199 of via de website www.destreekkrant.nu. Daarnaast liggen de Streekkrant en De Krant op de bekende afhaalpunten zoals onder meer supermarkten en gemeentehuizen.

Elektronische bekendmakingen
Op de gemeentepagina publiceert de gemeente onder meer vergaderingen, bijeenkomsten, openingstijden en algemene informatie. De officiële bekendmakingen zoals aangevraagde en verleende vergunningen publiceert de gemeente vanaf 1 januari 2019 alleen digitaal. Inwoners kunnen het gemeentenieuws over hun buurt volgen via de gratis emailservice of app gemeentelijke bekendmakingen. Zij kunnen zich hierop abonneren via https://overuwbuurt.overheid.nl/.

Het bericht Gemeente Westerkwartier publiceert wekelijks in De Krant en de Streekkrant verscheen eerst op InfoLeek.