D66 Westerkwartier maakt zich sterk voor vrije winkelopening

WESTERKWARTIER – Met een flyeractie in de Reitdiepwijk vraagt D66 Westerkwartier aandacht voor keuzevrijheid voor ondernemers wat betreft openingstijden voor winkels. Op dit moment is de zondagsopenstelling nog altijd taboe in een groot deel van het Westerkwartier.

D66 Westerkwartier lijsttrekker Rogier van ’t Land ziet de verplichte sluiting als achterhaald: “Winkeliers mogen in een groot deel van ons gebied niet open op zondag terwijl collega-ondernemers in Surhuisterveen, Drachten en Groningen wél open mogen zijn. Een aantal Westerkwartierse ondernemers scheelt dit flinke omzet. Winkelgedrag is de afgelopen jaren veranderd, gezelligheid is veel belangrijker geworden bij winkelen. Juist een fysieke winkel kan zich hiermee onderscheiden van online shops, waar mensen 24 uur per dag terecht kunnen. Laten we onze winkelondernemers in ieder geval de kans geven om op zondag open te gaan als ze dat willen.”

Dat er veel mensen uit het Westerkwartier op zondag noodgedwongen uitwijken naar bijvoorbeeld de Reitdiepwijk wordt onderstreept doordat tenminste zo’n een op de vijf bezoekers vandaag uit de streek kwam. Het campagneteam van D66 Westerkwartier werd deze dag versterkt door gedeputeerde Fleur Gräper en partijvoorzitter Anne-Marie Spierings.

Lees ook: Binnenkort winkels in Leek ook op zondag open?

Het bericht D66 Westerkwartier maakt zich sterk voor vrije winkelopening verscheen eerst op InfoLeek.