Magazine ’Ons Westerkwartier’ huis-aan-huis verspreid in het Westerkwartier

WESTERKWARTIER – Vanaf 24 september verspreiden de vier gemeenten het magazine ’Ons Westerkwartier’ huis-aan-huis in het Westerkwartier. Inwoners van de gemeenten Grootegast, Leek, Marum, Zuidhorn en van het gebied ’Middag’ in de gemeente Winsum krijgen een exemplaar bezorgd. Zo kan iedereen alvast kennismaken met de nieuwe gemeente.

Als de gemeente Westerkwartier op 1 januari 2019 start, is het qua oppervlakte een van de grootste gemeenten van Nederland. Wat omvat dat gebied allemaal? In het magazine komen alle 41 dorpen aan bod, vertellen de gemeenten over de parels van het Westerkwartier en laten ze zien hoe de nieuwe gemeente eruit ziet.

Verder is onder meer aandacht in het magazine voor de dienstverlening van de nieuwe gemeente, de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen en de historie van het gebied. Een aantal inwoners vertelt over de identiteit van het Westerkwartier en in het magazine staat hoe de nieuwe huisstijl tot stand is gekomen. Ten slotte valt te lezen hoe de gemeenten het herindelingsproces hebben aangepakt.

Burgemeester Berend Hoekstra reikte in zijn hoedanigheid als voorzitter Stuurgroep Herindeling het eerste exemplaar uit aan schrijver Harm de Jonge en zijn vrouw Dineke. Zij wonen precies in het midden van de nieuwe gemeente Westerkwartier.

Inwoners die na 28 september onverhoopt nog geen exemplaar hebben ontvangen, kunnen een aanvragen op herindeling.westerkwartier.nl.

Het magazine is gemaakt in samenwerking met uitgever Akse Media uit Den Helder.

Het bericht Magazine ’Ons Westerkwartier’ huis-aan-huis verspreid in het Westerkwartier verscheen eerst op InfoLeek.