Brandjes blussen en met redgereedschap werken tijdens open dag brandweer Leek

LEEK – Vandaag, zaterdag 8 september heeft de brandweer in Leek een open dag. Van 10.00 uur tot 16.00 uur zijn er bij de kazerne aan de Tolberterstraat 66  in Leek diverse activiteiten voor jong en oud.

Zo kan men blussen met schuim of een huis blussen met water. In de voorlichtingscontainer kan men zelf ervaren hoe snel je de oriëntatie verliest bij een brand in je eigen woning en krijg je tips wat je hier aan kunt doen. Kinderen kunnen ook met het redgereedschap van de brandweer fietsen doorknippen of zich aanmelden voor de jeugdbrandweer.

Demonstraties
Tijdens de open dag worden er verschillende demonstraties gegeven. Leuk om te zien wat het brandweerwerk inhoudt. Zo zal er een demonstratie plaatsvinden van een vlam in de pan en ziet men wat men in zo’n situatie het beste kan doen.

Foto’s Jordi Haverdings/InfoLeek.nl & Video: Martin Nuver/112Groningen.nlHet bericht Brandjes blussen en met redgereedschap werken tijdens open dag brandweer Leek verscheen eerst op InfoLeek.