Speelweek Leek 2018 zit er weer op! (Video)

LEEK –¬†Vrijdagavond was het na een week lang zwoegen en zweten alweer afgelopen en werd de geslaagde Speelweek, die in teken stond van ‘beroepen’ in stijl afgesloten met een groot vuur.

Vanwege de droogte mocht het vuur eerst niet door gaan maar door enkele regenbuien van de afgelopen periode werd gisteren de vergunning toch verleend. De vrijwilligers van brandweer Leek zijn elk jaar hierbij aanwezig om een oogje in het zeil te houden zodat het vuur zich niet verspreid naar de bossen. Rond 19:00 uur werd het vuur aangestoken onder toeziend oog van de vele deelnemers, ouders en opa’s en oma’s.

Ouders en kinderen konden de gemaakte groepsfoto ontvangen en o.a. mee doen aan het rad van avontuur en loterij wat gesponsord is door verschillende winkeliers en bedrijven. Er was een kinderdisco in de tent en ruimte voor gesprek en gezelligheid.

De afgelopen week hebben 240 kinderen van boven- en onderbouw hun best gedaan de mooiste hut te bouwen onder begeleiding van in totaal 80 vrijwilligers.

Winnaars
De hutten zijn vrijdagochtend door de jury beoordeeld op creativiteit, samenwerking en veiligheid. Het is altijd spannend wie de eerste drie prijswinnaars zijn van de onder- en bovenbouw. De winnaars kregen medailles en iedereen krijgt een ijsje. Dit groepen die dit jaar hebben gewonnen zijn:

Bovenbouw;

1: Winkelcentrum
2: Brandweerauto
3: Café Smikkelkaas
Onderbouw:
1: Ziekenhuis
2: Dierenarts
3: Mac

Het bericht Speelweek Leek 2018 zit er weer op! (Video) verscheen eerst op InfoLeek.