Doe-het samen-zelfhulpcursus Kunst van Wonen in oktober van start in Leek

LEEK – Maandag 8 oktober aanstaande start de cursus ‘Kunst van wonen’ in Leek. De cursus is voor mensen met een licht verstandelijke en/of psychische beperking die wonen in het Westerkwartier. In deze doe-het samen-zelfhulpcursus leren deelnemers van alles over wonen.

Er is onder meer aandacht voor het huishouden, koken, regelen van de financiën en administratie, omgaan met de buren, sporten en bewegen. De deelnemers leren door te doen en te experimenteren.

Samen
De cursus bestaat uit negen lessen van twee uur en vindt plaats op landgoedboerderij Oosterheerdt in Leek. De deelnemers maken de cursus samen. Deelname aan de cursus is gratis. De eigen bijdrage bestaat uit altijd aanwezig zijn en actief meedoen. Marlieke de Jonge, stafmedewerker Empowerment Lentis en Harrïet Geuzinge, ambulant hulpverlener Vlot Groningen, hebben de cursus opgezet: “De Kunst van Wonen is een zelfhulpcursus voor mensen voor wie wonen niet vanzelfsprekend is. De deelnemers bepalen samen wat ze leuk en belangrijk vinden te leren over wonen.” 

In het Westerkwartier
Wethouder Ben Plandsoen van Leek namens de portefeuillehouders in het Westerkwartier: “Een inwoner van de gemeente Leek had de cursus in Groningen gevolgd en was hierover erg enthousiast. Ze heeft ons gevraagd of we de cursus ook in het Westerkwartier kunnen organiseren. De cursus voorziet in een behoefte en de resultaten zijn zeer positief. We geven daarom graag gehoor aan haar verzoek en bieden de cursus aan in het Westerkwartier.”

Informatie en aanmelding
Voor meer informatie en/of aanmelding kunt u contact opnemen met de cursusleiders:

Aanmelden kan tot en met 31 augustus aanstaande. Na aanmelding vindt begin september een kennismakingsgesprek plaats.

Het bericht Doe-het samen-zelfhulpcursus Kunst van Wonen in oktober van start in Leek verscheen eerst op InfoLeek.