Raadsvergaderingen Herindeling Westerkwartier voorlopig in raadszaal Zuidhorn

ZUIDHORN – De Raadsgroep Herindeling Westerkwartier heeft donderdagavond 12 juli 2018 tijdens een vergadering in Niekerk besloten om de raadsvergaderingen van de nieuwe gemeente Westerkwartier met ingang van januari 2019 voorlopig in de raadszaal van Zuidhorn te houden.

Zuidhorn kreeg de voorkeur omdat de raadszaal daar voor relatief weinig geld aangepast kan worden. Er is gekozen voor een overbruggingsperiode om de nieuwe raad de gelegenheid te geven met een langdurige oplossing te komen.

Het is de bedoeling om in januari al in Zuidhorn te vergaderen, wat betekent dat de huidige raad van Zuidhorn dit najaar een aantal vergaderingen buiten de deur moet houden vanwege de noodzakelijke verbouwing. Die is nodig omdat de raadszaal plaats moet gaan bieden aan 33 raadsleden, het college van B&W, de griffie en de publieke tribune.

De eerste vergadering op 2 januari 2019 wordt vanwege de te verwachten publieke belangstelling overigens op een commerciële locatie gehouden.

Het bericht Raadsvergaderingen Herindeling Westerkwartier voorlopig in raadszaal Zuidhorn verscheen eerst op InfoLeek.